Diensten

Ons dienstenpakket bestaat uit een breed scala aan werkzaamheden ten behoeve van de agrarische sector.

Baks Loonbedrijf is uw specialist en kennispartner met 60 jaar ervaring op het gebied van het agrarisch loonwerk. Hierbij kunt u denken aan alle voorkomende werkzaamheden rondom uw gras- en bouwland van het bemesten, de grondbewerking, het bekalken, het zaaien, beschermen tot en met het oogsten.

Aankomst bij de familie.

Grondbewerking

Grondbewerking is de eerste stap voor een goede opbrengst, een essentiële maatregel in een goed beheer van de bodem. Het streven is een zo hoog mogelijk rendement van onze grond. Hiervoor zijn de juiste voedingstoffen een goede afwatering en een zo optimaal mogelijke bodemstructuur benodigd.

Het toedienen van kalk zorgt voor een juiste zuurwaarde voor betere opname van voedingsstoffen in de wortelen en zal een hoger rendement tot gevolg hebben. Het verbeteren van de zuurwaarden kan worden bereikt door het aanbrengen met zowel vloeibare als vaste kalk. Naast het uitvoeren van het bekalken adviseren onze medewerkers u ook graag over de juiste zuurwaarden voor uw land.

Voor het bewerken van uw grond ten behoeve van de zaaibedbereiding hebben wij een ongekend breed aanbod waarmee wij u van dienst kunnen zijn. Onder andere voor de werkzaamheden als ploegen, cultiveren, frezen, rotorkopeggen, wiedeggen en kilveren kunt u bij ons terecht.

IMGP0695

Bemesten

Wij verzorgen het totale plaatje voor het bemesten van uw gras- en bouwland. Naast het uitrijden verzorgen wij ook het mesttransport en de mestcontainer op locatie. Voor het uitrijden beschikken wij over machines voor zowel vloeibare drijfmest, vaste mest, als vloeibare kunstmest (NTS), hierbij adviseren onze medewerkers u graag over de juiste methode en het juiste product. Voor het aanwenden van de drijfmest beschikken wij over zelf rijdende 3- en 4-wielers uitgerust met GPS en een bandendruksysteem om nauwkeurig te werken en de bodemstructuur zo min mogelijk aan te tasten.

Leest u meer over de handel in mest door hier te klikken

IMG-20150314-WA0000 (002)

Zaaien en poten

Voor het inzaaien en poten van uw grasland en gewassen beschikken wij over verschillende
machines, onze specialiteit is daarbij het inzaaien door middel van drijfmest. Hierbij wordt een driewieler ingezet die in één werkgang zaait en gelijktijdig drijfmest toedient. Door het optimale mineralenbeheer bij het zaaien zijn ook de opbrengsten hoger dan bij het zaaien op de traditionele manier.

SONY DSC

Gewasbescherming

Gewasbescherming omvat alle maatregelen gericht op het tegengaan van ziekten, plagen en andere schadelijke factoren bij de teelt van gewassen en het beheer van (andere) vegetaties.

Baks is ook in staat om uw gewassen optimaal te beschermen, mede doordat we onze kennis van gewasbescherming met opleidingen continu actualiseren. Wij geven een deskundig advies bij de teeltbegeleiding om de ziekte of plaag te voorkomen of te bestrijden. Voor het groeiseizoen bespreken onze teeltbegeleiders graag de aanpak met u door. Bij deze adviezen houden wij rekening met het milieu en de kosten. Spuiten doen wij met een in sectie afsluitbare veldspuit uitgerust met GPS

IMGP0866

Maaien en oogsten

Wij zijn in staat om een full-service pakket aan te bieden van het maaien tot en met het inkuilen van gras mais en overige producten. Hiervoor beschikken wij over een uitgebreid machinepark, waarmee wij iedere veehouder tijdig van dienst kunnen zijn. De basis van dit alles zijn heldere en duidelijke afspreken met de veehouder.

Wij noemen ons specialist in grassilage. Wij beschikken over een 2-tal maaicombinaties en een 2-tal hark combinaties met midden-afleg om zo een grote hoeveelheid gras in korte tijd aan de kidde te leggen. Om het gras vervolgens goed te conserveren beschikken wij over twee complete grashaksel-combinaties, een 4-tal opraapwagens en zodat we ook in de pieken de hoge werkdruk aan kunnen. Naast deze enorme capaciteit en flexibiliteit hebben wij ook nog een 2 ronde balen persen.

Een andere belangrijke activiteit is het maïshakselen. Ieder najaar weer zorgen wij er voor dat de maïs op de juiste manier en op het juiste tijdstip bij de veehouder in de kuil komt. Bij deze werkzaamheden maken wij gebruik van een hakselaar met circa 560 PK sterke motor en een 8-rijige Kemperbek voor een optimaal maairesultaat. Onze silagewagens beschikken over extra brede en flexibele banden voor een ideale bodemdruk.

1w

Overige werkzaamheden

Als allround loonbedrijf beschikken wij over diverse gespecialiseerde machines voor het optimaal bewerken van de kostbare landbouwgrond, zoals o.a.: kilverbak met laserapparatuur, vier-schaar ploeg met vorenpakker, diverse frezen en cultivators, een woelerpakker combinatie etc.

Winterwerkzaamheden
Ook in de gladheidsbestrijding is Baks actief. Vanaf de winter 2010-2011 voeren we ook gladheidsbestrijding uit voor bedrijven en particulieren.

Civiel- en Cultuurtechnische werken
Als allround aannemersbedrijf beschikken wij over een volledig machinepark om alle voorkomende civiel- en cultuurtechnische werkzaamheden uit te voeren. Van het uitgraven van een bouwkavel of sloot tot en met het bestraten van een oprit voor bedrijven en particulieren. Bekijkt u daarvoor www.baks-civielencultuur.nl

Bokashi
Voor het complete proces van het aanleggen van de Bokashi kuil tot en met het verstrooien van het eindproduct kunt u bij Baks terecht. Inmiddels hebben wij al op verschillende plaatsen ervaring opgedaan met de Bokashi kuilen, een nieuwe manier om voedingsstoffen toe te voegen aan de bodem. Bekijk voor meer informatie de Bokashi webpagina door hier te klikken.

Bosbouw
Als erkend bosbouwbedrijf verzorgen we met onze speciaal opgeleide en uitgeruste medewerkers al ruim 20 jaar voor diverse opdrachtgevers in Nederland en Duitsland het frezen van stobben in tuinen, bermen, bossen, walkanten, etc.
Ook kunnen wij voor particulieren en (agrarische)bedrijven allerlei snoeiwerkzaamheden verzorgen. Het snoeihout kunnen wij afvoeren naar ons eigen groendepot.

1703CA71w